lo a

Bed van steigerhout

Koop nu uw ideale bed van steigerhout via steigerhoutplanken.eu. In ons assortiment vindt u het bed van steigerhout van de beste kwaliteit. Wij selecteren alleen de beste planken verkrijgbaar. Een bed van steigerhout kan gemaakt zijn van nieuwe, blanke planken of hergebruikte planken. De meeste mensen kiezen voor dit laatste omdat dit een unieke en eigenzinnige uitstraling heeft aan hun bed van steigerhout. Toch is dit vaak van precies hetzelfde materiaal. Het verleden van het hout en het gebruik daarvan is de oorzaak.

Hoe komt gebruikt steigerhout aan zijn unieke uiterlijk?

Uw bed van steigerhout kan die unieke uitstraling hebben, maar hoe komt die hier aan? Gebruikt steigerhout zijn meestal planken van bouw- of havensteigers. Vroeger werd dit hout altijd weggegooid als men dacht dat het aan vervanging toe was. De laatste decennia wordt dit ‘sloophout’ vaak hergebruikt voor meubels en dergelijke. De planken worden eerst goed schoongemaakt, maar er blijft altijd een grijzige laag achter op de planken. Na heel diep schuren gaat deze er pas af. Dat zou zonde zijn, want juist om een mooi bed van steigerhout te krijgen willen die mensen de laag erop hebben. Alg en bouwmaterialen zoals specie trekken tijdens het gebruik in de planken. Als de bovenste laag goed wordt schoongemaakt, blijft er toch nog een klein laagje achter die aan het hout blijft zitten. Daardoor krijgt uw bed van steigerhout deze unieke uitstraling.

Onderhoud van uw bed van steigerhout

Uw bed van steigerhout kan tegen een stootje. De planken zijn standaard drie cm dik en worden in zijn geheel gezaagd van vurenhout. Vlekken in uw bed van steigerhout kunnen eenvoudig weggeschuurd worden. Met beits is uw hout beter beschermd, maar als er vlekken zitten op hergebruikt steigerhout moet u dit met een fijne korrel voorzichtig schuren. Anders loopt u kans dat u de grijzige laag van uw bed van steigerhout afschuurt. Om werking van het hout tegen te gaan, is het verstandig om:

  • Voldoende luchtvochtigheid in uw huis te hebben
  • Een gelijkmatige temperatuur houden in uw slaapkamer
  • Een raam open zetten voor voldoende zuurstof

Zo beschermt u uw bed van steigerhout optimaal tegen scheuren in nerven en verdere werking van het hout.

Aanbieding

Eettafel Steigerhout Nottingham

€ 375
€ 189

Mega Sale!

Salontafel Steigerhout Luton

€ 279
€ 139